Friday, November 25, 2011

OMBAK RINDU - MEDIA PREVIEW


22 NOV 2011 - hari bersejarah dalam hidup saya. tak pernah2 pergi press conference, tiba2 AARON AZIZ punya pasal, sy boleh pergi PC ! mmg banyak bende giler saya buat semenjak 'fanatik' kat AARON AZIZ ni. ASK la, teater la..semuanya yg pertama kali buat dalam hidup selama 33 tahun ni...


Entry pasal ASK 2011 & teater BADAI SEMALAM akan diupdate kemudian ya. ni semua gara2 keterujaan dengan filem OMBAK RINDU yg diadaptasi dari sebuah novel tulisan FAUZIAH ASHARI.

SINOPSIS OMBAK RINDU
Izzah ( Maya Karin ), uztazah disebuah kampong diperdaya dan dijual  pakciknya ke pusat pelacuran dengan alasan mencari wang untuk pembedahan makciknya.Hariz (Aaron Aziz), pelanggan lelaki ‘playboy’ pertamanya telah dirayu untuk menikahinya demi menyelamatkannya dari sarang maksiat.Hariz menikahi Izzah dan membawanya pulang, sesuatu perkara murni yang lama tak dilakukannya. Tanpa sedar, Hariz jatuh cinta pada izzah dan ingin putuskan pertunangan yang diatur keluarganya bersama teman sekolahnya, Mila (Lisa Surihani).Tekanan keluarga menjadikan episode cinta tiga segi ini bertambah menarik dan menekan emosi.

Menurut tunjang utama filem ini, Aaron Aziz yang memegang watak sebagai Hariz, dia tidak membaca novel OR untuk mengelakkan kekeliruan diantara Hariz di dalam novel & Hariz di dalam filem. Maya Karin pula nampaknya berjaya dalam memelayukan dirinya. Begitu juga dengan Lisa Surihani, yg berjaya mengantagoniskan dirinya. Dalam filem ini, kita dapat lihat ketiga-tiga pelakon hebat ini dari sisi yang berbeza. Tahniah !


Bagi pendapat saya pula sebagai penonton, saya sependapat dengan penulis novel ini. TAK PUAS ! mmg betul..mmg la tak cukup semua plot dan jalan cerita nak di buat semua dalam 2 jam.Kalau 5 jam baru cukup kot. tapi yang pastinya anda semua akan menangis sama melihat penderitaan Izzah. Anda juga akan menangis bila melihat 'gangster' menangis ! tak lupa juga 'intimate scene' antara Hariz & Izzah..hhmmm.. #AARONATORS tolong jangan menjerit atau mencakar di pawagam nanti yer ! hahaha

Jangan lupa saksikan OMBAK RINDU di pawagam pada 1 DEC 2011. anda tidak akan menyesal !

Masa ni Hariz & Izzah baru nikah..

Layan gambar2 saya bersama-sama rombongan cik kiah. Hepi viewing ya !

jumpa billboard je dah sawan !

me & mek jah !

iswa,me, phen, fieza & kinah

Phen - wartawan FUHHH!

Lisa salam Aaron Aziz sambil diperhatikan oleh Diyana Halik

Phen tgh interview Aaron Aziz
Sedang kena selongkar !

* Oleh kerana masalah line internet yg mcm haremmm, gambar2 akan ditambah dari semasa ke semasa. banyak lagi gambar2 AARON AZIZ yang sgt hensem dgn berbagai gaya walaupun sakit mata ! tungguuu!!!!1 comment: